16 november 2017

Trampolinespringster Meijering pakt goud op WAGC

Bij de World Age Group Competition (WAGC) trampolinespringen in 2017 wonnen Floor Meijering en Claudia Graaf goud bij het synchroonspringen in de klasse 17-21 jaar. 

Voor De Stentor interviewde ik Meijering, die traint bij KDO Apeldoorn. Het verhaal over hun wereldtitel lees je hieronder. 

Podium WAGC synchroon

Trampolinespringster Meijering pakt goud op WAGC

Trampolinespringster Floor Meijering van KDO Apeldoorn heeft samen met Claudia de Graaf (Topsport Noord) goud veroverd in de synchroonfinale bij de World Age Group Competition (WAGC) in Sofia. Meijering en De Graaf waren de beste in de klasse 17-21 jaar.

Het tweetal, dat in juni dit jaar nog Nederlands kampioen synchroonspringen werd, behaalde een score van 45,550 punten. Daarmee bleven ze de Bulgaarse springsters Hristina en Mariela Peneva (44,550) en de Nieuw-Zeelandse springsters Kate Nicholson en Madaline Davidson (44,050) voor.

Meijering en De Graaf plaatsten zich eerder vandaag nog als zevende voor de finale in Bulgarije. ,,In de finale wilden we vooral onszelf verbeteren. We wilden allebei iets netter springen en iets meer synchroon. Dat lukte, dus eigenlijk waren we al heel blij”, vertelt Floor Meijering.

Onwerkelijk

Dat hun finaleoefening uiteindelijk goed genoeg was voor het goud, had de springster van KDO Apeldoorn niet verwacht. Pas toen de nummers drie uit de voorronde lager scoorden dan Meijering en De Graaf, begon het tweetal te beseffen dat een medaille mogelijk was. ,,Eerst waren we op dat moment al blij met brons, maar de nummers twee uit de kwalificaties vielen. Toen moest er nog maar één paar springen, de allerbesten. Daardoor dachten wij: het kan nog.”

Uiteindelijk viel de score van het Bulgaarse paar lager uit dan die van het Nederlandse tweetal en ging de wereldtitel naar Meijering en De Graaf. ,,Op die punten wachten, was het spannendste van de dag. Maar toen die verschenen, beseften we dat we wereldkampioen waren geworden. Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar onze WAGC kan niet meer stuk.”

De WAGC kan worden gezien als een wereldtitelstrijd voor trampolinesspringers in de leeftijd van 11 tot 21 jaar.