Opdrachtgevers

Ik werk (of heb gewerkt) voor de volgende opdrachtgevers:

ANP

Freelance verslaggever/redacteur voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Rond juni 2021 begonnen met het maken van korte wedstrijdverslagen, interviews en (voornamelijk) nieuwsberichten over turnen.

Sinds maart 2022 ook actief als (freelance) bureauredacteur waarbij ik me tijdens nieuwsdiensten bezighoud met het verslaan van het sportnieuws door middel van korte en feitelijke berichten die beschikbaar worden gesteld voor de media.

Olympic Broadcasting Services

In opdracht van Olympic Broadcasting Services (OBS) was ik tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo (2020) actief als verslaggeefster voor de Olympic Information Service (OIS). In het Engels leverde ik flash quotes, interviewverhalen, previews en reviews over diverse wedstrijden en sporten.

Noordhollands Dagblad

Noordhollands Dagblad

Sinds 2007 volg ik voor het Noordhollands Dagblad het turnen, trampolinespringen en de ritmische gymnastiek op de voet. Voor de diverse edities (West-Friesland/Alkmaar/Kennemerland/Waterland/Zaanstreek) lever ik regelmatig diverse artikelen. 

Daarnaast ben ik sinds begin 2020 actief als hockeyverslaggever voor de edities Alkmaar en Kennemerland.

ISU

Voor de International Skating Union (ISU) verzorg ik de social media berichten voor de accounts rondom het langebaanschaatsen en shorttrack. Ook doe ik zo nu en dan verslag van diverse toernooien, zoals bijvoorbeeld de World Cup shorttrack in Dordrecht (2020). 

Arko Sports Media

Arko Sports Media

Voor uitgeverij Arko Sports Media ben ik actief als freelance journalist/schrijver voor de volgende magazines:

  • The Connection (magazine van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie)
  • NLCoach
  • Sportmasseur magazine van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

De Stentor

Van 2008 tot 2012 was ik actief als hockeyverslaggever voor De Stentor en deed ik wekelijks verslag van diverse (regionale) hockeywedstrijden. Momenteel schrijf ik als freelancer regelmatig wedstrijdverhalen over turnen, trampolinespringen, ritmische gymnastiek en acrogym voor deze krant.

Turnsupporter

Turnsupporter

Van 2013 tot 2020 schreef ik voor het magazine Turnsupporter, het enige Nederlandse tijdschrift over turnen, regelmatig diverse verhalen. 

Haarlems Dagblad

Als freelancer voor het Haarlems Dagblad volg ik het turnen, trampolinespringen en de ritmische gymnastiek op de voet. 

Dutch Gymnastics

Voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU; ook wel Dutch Gymnastics) ondersteunde ik tussen juni 2018 tot juni 2020 de persafdeling rondom topsportevenementen. Ook schreef ik diverse website-artikelen.

Vrouwen in Sport

Vrouwen in Sport

Voor het platform Vrouwen in Sport schrijf ik als freelancer regelmatig diverse (interview)verhalen. Tijdens de corona-periode in 2020 startte ik daarnaast met de rubriek Sportjournalisten zonder sport, waarin ik met collega-sportjournalisten sprak over de periode waarin we allemaal ons werk misten.

Gracenote Sports

Gracenote

Voor sportdata bureau Gracenote ben ik als freelancer actief bij onder andere het Biography Research Project. Rondom de Olympische Spelen van 2012 heb ik meegewerkt aan de statistieken voor de turn-, trampoline- en ritmische gymnastiek.

Ten tijde van de Olympische Spelen van 2018 werkte ik mee aan de zogenaamde ‘extended start lists’ voor onder andere het schaatsen, kunstschaatsen en shorttrack.

Namens Gracenote heb ik als onder deel van de News Service ook verslag mogen doen van de volgende toernooien:

In de periode 2024 tot 2016 was ik fulltime werkzaam als Data Controller bij Gracenote. 

Tyrsday

Týrsday

Van 2017 tot 2019 was ik als freelance schrijver actief voor Týrsday. Namens Týrsday verzorgde ik maandelijks diverse verhalen voor onder andere Ready to Sport en Grenzeloos Actief.

Southfields BV

Southfields

In opdracht van Southfields BV was ik tijdens de Nederlandse kampioenschappen van 2017 en 2018 in Ahoy Rotterdam actief als redacteur/floormanager. Ik hielp de redactie en productie bij het samenstellen van de uitzendingen, regelde interviews, zorgde voor achtergrondinformatie en hielp mee met de live-opnames. De uitzendingen van dit toernooi werden uitgezonden op Ziggo Sport TV.

Ditzelfde werk deed ik tijdens A Touch of Gold in 2017, waarvan Southfields een samenvatting maakte voor Ziggo Sport TV.

Pearce International

Pearce International

In opdracht van Sports Media Consultancy bureau Pearce International deed ik tijdens de Glasgow 2018 European Championships verslag voor de News Service.