Opdrachtgevers

Ik werk (of heb gewerkt) voor onder andere de volgende opdrachtgevers:

ISU

Voor de International Skating Union (ISU) verzorg ik de social media berichten voor de accounts rondom het langebaanschaatsen en shorttrack. Ook doe ik zo nu en dan verslag van diverse toernooien, zoals bijvoorbeeld de World Cup shorttrack in Dordrecht (2020). 

Dutch Gymnastics

Voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU; ook wel Dutch Gymnastics) schrijf ik op project/freelance basis diverse artikelen voor de website en het magazine. Daarnaast ondersteun ik de persafdeling rondom topsportevenementen. 

Haarlems Dagblad

Als freelancer voor het Haarlems Dagblad volg ik het turnen, trampolinespringen en de ritmische gymnastiek op de voet. 

Arko Sports Media

Arko Sports Media

Voor uitgeverij Arko Sports Media ben ik actief als freelance journalist/schrijver voor de volgende magazines:

  • The Connection (magazine van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie)
  • NLCoach
  • Sportmasseur magazine van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

De Stentor

Van 2008 tot 2012 was ik actief als hockeyverslaggever voor De Stentor en deed ik wekelijks verslag van diverse (regionale) hockeywedstrijden. Momenteel schrijf ik als freelancer regelmatig wedstrijdverhalen over turnen, trampolinespringen, ritmische gymnastiek en acrogym voor deze krant.

Noordhollands Dagblad

Noordhollands Dagblad

Sinds 2007 volg ik voor het Noordhollands Dagblad het turnen, trampolinespringen en de ritmische gymnastiek op de voet. Voor de diverse edities (West-Friesland/Alkmaar/Kennemerland/Waterland/Zaanstreek) lever ik regelmatig diverse artikelen. 

Daarnaast ben ik sinds begin 2020 actief als hockeyverslaggever voor de edities Alkmaar en Kennemerland.

Turnsupporter

Turnsupporter

Sinds 2013 schrijf ik voor het magazine Turnsupporter, het enige Nederlandse tijdschrift over turnen, regelmatig diverse verhalen. 

Tyrsday

Týrsday

Van 2017 tot 2019 was ik als freelance schrijver actief voor Týrsday. Namens Týrsday verzorgde ik maandelijks diverse verhalen voor onder andere Ready to Sport en Grenzeloos Actief.

Pearce International

Pearce International

In opdracht van Sports Media Consultancy bureau Pearce International deed ik tijdens de Glasgow 2018 European Championships verslag voor de News Service.

Gracenote Sports

Gracenote

Voor sportdata bureau Gracenote ben ik als freelancer actief bij onder andere het Biography Research Project. Rondom de Olympische Spelen van 2012 heb ik meegewerkt aan de statistieken voor de turn-, trampoline- en ritmische gymnastiek.

Ten tijde van de Olympische Spelen van 2018 werkte ik mee aan de zogenaamde ‘extended start lists’ voor onder andere het schaatsen, kunstschaatsen en shorttrack.

Namens Gracenote heb ik als onder deel van de News Service ook verslag mogen doen van de volgende toernooien:

In de periode 2024 tot 2016 was ik fulltime werkzaam als Data Controller bij Gracenote. 

Southfields BV

Southfields

In opdracht van Southfields BV was ik tijdens de Nederlandse kampioenschappen van 2017 en 2018 in Ahoy Rotterdam actief als redacteur/floormanager. Ik hielp de redactie en productie bij het samenstellen van de uitzendingen, regelde interviews, zorgde voor achtergrondinformatie en hielp mee met de live-opnames. De uitzendingen van dit toernooi werden uitgezonden op Ziggo Sport TV.

Ditzelfde werk deed ik tijdens A Touch of Gold in 2017, waarvan Southfields een samenvatting maakte voor Ziggo Sport TV.