Over Lisa Deen

Sinds 2006 schrijf ik voor verschillende kranten, magazines en websites. De liefde voor het vak begon al op zestienjarige leeftijd. Een kijkje achter de schermen en wat interviews bij het Unive Gym Gala gaven de doorslag: dit is wat ik wilde doen en waar ik verder in wilde. Verslag doen over sport en het brengen van de verhalen achter de medailles.

Tijdens mijn studie journalistiek startte ik mijn werk als freelance sportjournalist: ik deed verslag van wedstrijden, bezocht trainingen en deed talloze interviews voor kranten en magazines. In 2011 studeerde ik af voor mijn bachelor journalistiek en in 2014 voegde ik daar een Master in International Sportmanagement aan toe.

Sport, journalistiek en reizen zijn mijn drie grootste passies. Het allerliefst combineer ik ze. En gelukkig komt dat heel vaak voor. Als freelance sportjournalist ben ik vaak op pad. In Nederland, maar ook daarbuiten.

Als freelancer ben ik actief voor verschillende opdrachtgevers. Daarnaast was ik als verslaggever van de (Olympic) News Service aanwezig bij diverse toernooien, waaronder de Olympische Spelen van 2012 (Londen) en 2016 (Rio), de Youth Olympic Games in 2018 (Buenos Aires), de Pan American Games in 2019 (Lima) en de Commonwealth Games in 2014 (Glasgow) en 2018 (Gold Coast).

Naast mijn passie voor de sportjournalistiek ben ik zelf actief in de CrossFit box en verslind ik het ene na het andere boek. Mijn lievelingsland kun je op basis van mijn bedrijfsnaam wellicht wel raden: Portugal. Hier heb ik zelfs 2,5 jaar gewoond.

Meer informatie of een kop koffie?

Ondanks deze lijst aan werkzaamheden sta ik altijd open voor nieuwe uitdagingen in de wereld van de (sport)journalistiek.

Voor opdrachten, verzoeken of vragen kun je altijd contact met me opnemen.

Bom Dia Lisa

Van begin 2016 tot half 2018 woonde ik in Lissabon (Portugal). Hoewel ik inmiddels weer ‘gewoon’ in Nederland woon, is de liefde voor Portugal er nog altijd.

Mijn bedrijf heet dan ook Bom Dia Lisa (vrij vertaald: hoi/goedemorgen, Lisa). Deze naam zul je wellicht hier en daar wel tegenkomen op mijn website. Via de archiefpagina lees je bovendien een aantal stukken die ik tijdens mijn tijd in Portugal schreef voor mijn blog ‘Bom Dia Lisa’.

Samenwerken?

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Neem gerust contact met mij op en wie weet drinken we binnenkort een kop koffie om kennis te maken!